Compania australiană de zbor Qantas a încheiat duminică dimineață testul celui mai lung potențial zbor comercial fără oprire din lume, pornind din New York, cu destinația Sydney și având o durată de 20 de ore, relatează Reuters, preluată de Mediafax.

QantasFoto: Captura YouTube

Zborul Qantas Flight 7879, realizat cu aeronava Boeing 787-9 Dreamliner, având la bord 50 de pasageri, a aterizat în Sydney duminică dimineață, după un zbor de 19 ore și 16 minute.

Testul de zbor a verificat impactul pe care durata lungă la bord o are asupra piloților, echipajului și pasagerilor din interiorul avionului.

„Acesta este un moment istoric pentru Qantas, un moment istoric pentru aviația australiană și un moment cu adevărat istoric pentru aviația lumii”, a declarat directorul general al companiei aeriene, Alan Joyce.

Cu o cerere pentru transportul aerian în creștere și cu o îmbunătățire constantă a performanței avioanelor, aeronavele sunt interesate de mărirea distanțelor pe care le pot acoperi. Asociația pentru Transport Aerian Internațional (IATA) preconizează o creștere a numărului anual de pasageri de la 4,6 miliarde, în acest an, la 8,2 miliarde în 2037.