Comisia Europeană așteaptă ca guvernul britanic condus de Boris Johnson să o informeze, cât mai curând posibil, care vor fi următorii pași privind derularea Brexitului, după ce Parlamentul a decis amânarea votului asupra acordului convenit de Londra cu Bruxelles.

BrexitFoto: Parlamentul European

Potrivit The Guardian, o purtătoare de cuvânt a Comisiei Europene a declarat că depinde acum de guvernul britanic să facă următoarea mișcare, după evoluțiile de sâmbătă din Camera Comunelor.

„Comisia Europeană ia notă de votul dat astăzi în Camera Comunelor asupra așa-numitului amendament Letwin, ceea ce înseamnă că acordul de Brexit în sine nu a fost supus la vot astăzi. Îi revine guvernului britanic să ne informeze cât mai curând posibil în legătură cu pașii următori”, a spus purtătoarea de cuvânt a CE.

Ambasadorii statelor UE27 se vor întâlni duminică dimineață pentru a discuta ultimele evoluții privind Brexit, mai scrie The Guardian.

Parlamentarii britanici au decis, sâmbătă, să amâne decizia lor asupra acordului de Brexit convenit de Londra și Bruxelles, ceea ce îl va obliga pe premierul Boris Johnson să ceară Uniunii Europene o nouă amânare a divorțului, dincolo de data de 31 octombrie.

Johnson a susținut însă că nu va face acest lucru și că nici legea nu îl obligă.