Secretarul american al Energiei, Rick Perry, care a anunțat joi că se retrage din funcție, a transmis Congresului că nu intenționează să predea documente privind activitatea sa în Ucraina, relatează ABC News, preluată de Mediafax.

Rick PerryFoto: energy.gov

Săptămâna trecută, Rick Perry a fost citat de Comisia pentru Informații, Comisia pentru Supraveghere și Comisia pentru Afaceri Externe, pentru a preda documente privind rolul său în politica de energie a Statelor Unite în Ucraina și care ar putea stabili dacă acesta a avut vreun rol în blocarea ajutorului militar.

Într-o scrisoare reprezentată vineri, Rick Perry a informat că nu are intenția de a preda documentele respective.

Referitor la demisia sa, acesta a declarat că aceasta nu are nicio legătură cu ancheta privind Ucraina și că a ales să se retragă din funcție pentru a petrece mai mult timp cu familia.

Camera Reprezentanţilor din SUA a lansat o investigaţie parlamentară care ar putea conduce la iniţierea procedurii demiterii președintelui Donald Trump, suspectat că ar fi cerut Ucrainei anchetarea fostului vicepreşedinte Joseph Biden, favorit pentru a deveni candidatul Partidului Democrat la funcţia de preşedinte al SUA, şi a fiului acestuia, Hunter Biden. În cadrul investigaţiei, Camera Reprezentanţilor i-a trimis citaţii secretarului de Stat Mike Pompeo prin care îi solicită să ofere toate documentele referitoare la contactele preşedintelui Donald Trump cu Ucraina.