Președintele Statelor Unite, Donald Trump, a anunțat vineri că îl va nominaliza pe actualul secretar adjunct al Energiei, Dan Brouillette, pentru a ocupa funcția de secretar al Energiei, după demisia actualului deținător al funcției, Rick Perry, potrivit Mediafax care citează Reuters.

Donald TrumpFoto: Flickr/ Gage Skidmore

„Sunt bucuros să îl nominalizez pe secretarul adjunct Dan Brouillette pentru postul de secretar al Energiei”, a scris Trump pe Twitter. „Experiența lui Dan în acest domeniu este de neegalat. Este un profesionist, nu am nicio îndoială că Dan va face o treabă grozavă”, a spus președintele american.

În cazul în care nominalizarea sa va fi aprobată de Senat, Brouillette îl va înlocui pe Rick Perry, care a anunțat joi că va demisiona din funcție până la finalul anului.

Dan Brouillette a fost vicepreședinte al Ford între 2004 și 2006, iar după aceasta a lucrat la Asociația Automobilistică a Statelor Unite (USAA).

Președintele Statelor Unite, Donald Trump, a anunțat joi că secretarul american al Energiei, Rick Perry, își va da demisia la finalul anului. Anunțul președintelui american a venit cu doar o zi înaintea termenului-limită oferit de Congres lui Perry pentru a furniza documente în cadrul anchetei parlamentare care ar putea duce la demiterea lui Trump.