Președintele Franței, Emmanuel Macron, a declarat vineri că se opune unei noi extinderi a Brexitului după data de 31 octombrie în cazul în care Parlamentul britanic va respinge acordul agreat de premierul Boris Johnson cu cele 27 de state membre UE, relatează Mediafax citând Reuters.

Emmanuel MacronFoto: Wikipedia

„Sper că vom putea să respectăm calendarul pe care l-am stabilit și că data de 31 octombrie va fi respectată”, a declarat Macron în cadrul unei conferințe de presă.

„Nu fac valuri politice, nu vreau să îmi dau cu părerea dacă Parlamentul britanic va vota una sau alta, dar nu cred că mai poate fi acordat un alt termen. Ar trebui să încheiem aceste negocieri și să începem să discutăm despre relația noastră viitoare și să finalizăm procesul”, a adăugat Macron.

Votarea acordului se va realiza sâmbătă, cu participarea tuturor membrilor Parlamentului britanic, după ce joi, la Bruxelles, liderii europeni au aprobat varianta de acord privind ieșirea Marii Britanii din UE propusă de premierul Boris Johnson.

Liderii celor 27 de state UE au adoptat în mod oficial noul Acord Brexit agreat de către Uniunea Europeană cu Marea Britanie, a informat joi un purtător de cuvânt al președintelui Consiliului European Donald Tusk.

Camera Comunelor a adoptat o lege care prevede amânarea ieşirii Marii Britanii din UE dacă nu se ajunge la un acord Brexit.

Citește și: