Șeful interimar al Cancelariei prezidențiale a Statelor Unite, Mick Mulvaney, a recunoscut joi că Donald Trump a înghețat un ajutor de 400 de milioane de dolari acordat Ucrainei în domeniul securității, în încercarea de a pune presiune pe Kiev în privința anchetării lui Joe Biden, potrivit CNN.

Mick MulvaneyFoto: US Government

Mulvaney a insistat că a avut informații numai despre o solicitare a Statelor Unite cu privire la atacul asupra unui server al democraților în timpul alegerilor din 2016, însă mai multe mesaje între diplomați americani ar fi făcut referire la convingerea autorităților ucrainene să deschidă o anchetă cu privire la compania Burisma, condusă de Hunter Biden, fiul fostului vicepreședinte american, Joe Biden, citează Mediafax.

După ce președintele american a negat timp de mai multe săptămâni existența unor condiții impuse Ucrainei în schimbul oferirii finanțării în domeniul securității, Mulvaney a confirmat existența unor asemenea condiții. „Treceți peste asta”, a spus acesta, după ce a recunoscut condiționarea ajutorului oferit autorităților de la Kiev. „Facem asta tot timpul”, a mai spus el.

Camera Reprezentanţilor din SUA a lansat o investigaţie parlamentară care ar putea conduce la iniţierea procedurii demiterii președintelui Donald Trump, suspectat că ar fi cerut Ucrainei anchetarea fostului vicepreşedinte Joseph Biden, favorit pentru a deveni candidatul Partidului Democrat la funcţia de preşedinte al SUA, şi a fiului acestuia, Hunter Biden. În cadrul investigaţiei, Camera Reprezentanţilor i-a trimis citaţii secretarului de Stat Mike Pompeo prin care îi solicită să ofere toate documentele referitoare la contactele preşedintelui Donald Trump cu Ucraina.

Nancy Pelosi, preşedintele Camerei Reprezentanţilor din SUA, crede că Rusia este implicată în cazul controversatei conversaţii a preşedintelui Donald Trump cu omologul din Ucraina, Volodimir Zelenski, privind anchetarea lui Joseph Biden şi a fiului acestuia, Hunter Biden.