Camera Reprezentanţilor a adoptat miercuri cu o largă majoritate o rezoluţie fără caracter obligatoriu care condamnă decizia lui Donald Trump de a retrage trupele americane din nordul Siriei, semn al profundei nemulţumiri pe care această politică a provocat-o până şi în rândurile aliaţilor săi republicani, notează AFP.

Donald TrumpFoto: Flickr/ Gage Skidmore

Prezentată de congresmeni democraţi şi republicani, rezoluţia "se opune deciziei de a pune capăt eforturilor Statelor Unite pentru a împiedica operaţiunile militare turce împotriva forţelor kurde siriene din nordul Siriei". Ea a primit 354 de voturi pentru şi 60 contra, cu aprobarea a 129 de republicani din totalul celor 197 din Camera inferioară a Congresului, potrivit Agerpres.

Mai mulți lideri democrați din Congresul Statelor Unite au declarat că președintele țării, Donald Trump, ar fi insultat-o miercuri pe Nancy Pelosi, președintele Camerei Reprezentanților, în timpul unei ședințe de la Casa Albă cu privire la situația din Siria, informează CNN.

Astfel, Trump ar fi spus despre Pelosi că este „un politician de mâna a treia”, citează Mediafax.

„A folosit insulte, mai ales la adresa președintelui Camerei. Aceasta și-a păstrat cumpătul, însă el a numit-o «politician de mâna a treia»”, a declarat senatorul democrat Chuck Schumer. Acesta a descris atitudinea președintelui ca fiind un moment neplăcut.

La rândul său, Nancy Pelosi a confirmat informația. „Am asistat la o criză de nervi a președintelui, din păcate”, a spus aceasta.