Președintele Consiliului European, Donald Tusk, a declarat miercuri că bazele unui acord asupra Brexit sunt "gata" iar acesta ar putea fi concretizat în următoarele ore, scrie AFP.

Donald TuskFoto: Consiliul European

"Bazele unui acord sunt gata și, teoretic, mâine putem aproba acest acord cu Marea Britanie", a declarat Tusk, la Bruxelles.

"Teoretic, în șapte - opt ore totul va fi clar", a adăugat el.

Fostul premier polonez a făcut aceste declarații în momentul în care negociatorii britanici și europeni continuă discuțiile în speranța unui acord înaintea summitului de joi și vineri, la Bruxelles.

Potrivit acestuia, "totul merge în direcția bună".

Cu toate acestea, "cu Brexit și cu partenerii noștri britanici, totul este posibil", a adăugat Tusk.

"Ieri seară, eram gata să pariez că totul este reglat și gata. Astăzi, au existat anumite îndoieli de partea britanică", a precizat Tusk.

"Vom vedea, sunt în continuare optimist", a adăugat el.

UPDATE 04:15 Liderul Partidului Laborist, Jeremy Corbyn, urmează să sprijine un al doilea referendum pentru un nou acord Brexit, potrivit Times. Corbyn intenționează să sprijine un amendament la un nou vot asupra acordului de retragere pe care premierul Boris Johnson speră să îl prezinte Parlamentului înainte de ziua de sâmbătă, a informat ziarul, citat de Reuters.