Cinci frați și un bărbat, despre care se crede că ar fi tatăl lor, au primit îngijiri medicale după ce poliția olandeză i-a decoperit închiși într-o cameră secretă a unei ferme izolate, potrivit oficialilor, scrie Straits Times.

Drenthe ProvinceFoto: wikipedia

Cei cinci, cu vârste cuprinse între 18 și 25 de ani, precum și presupusul tată bolnav al acestora, au fost găsiți în apropiere de Ruinerworld, un sat în nordul provinciei Drenthe. "Am găsit șase persoane trăind într-un spațiu mic al casei. Nu este clar dacă aceștia locuiau acolo în mod voluntar", a declarat poliția locală, adăugând faptul că este posibil ca aceștia să fi trăit ascunși pe proprietate în ultimii nouă ani. "Ei spun că sunt o familie, un tată și 5 copii", a declarat poliția.

Oficialii nu au confirmat rapoartele TV locale, care susțin că familia ar fi avut credințe apocaliptice, așteptând sfârșitul lumii.

Primarul Roger de Groot a afirmat că un bărbat de 58 de ani, nu tatăl copiilor, a fost arestat înainte. Rolul său nu este clar. Ziarul olandez Algemeen Dabglad daily l-a identificat pe bărbat ca Joseph B., un tâmplar austriac. Poliția a confirmat faptul că au arestat un bărbat care închiriase ferma, însă nu a comentat asupra identității sale.

Mama copiilor a murit, aparent, înainte ca ei să se mute la fermă, potrivit spuselor primarului. Niciun membru al familiei nu era înregistrat ca locuitor, conform autorităților.

Potrivit presei locale, familia aștepta sfârșitul lumii și a fost descoperită după ce unul dintre frați a scăpat, cerând ajutor la o cafenea din apropiere.