Mii de pompieri au protestat marți în capitala Franței, Paris, nemulțumiți de veniturile scăzute, iar forțele de ordine au fost nevoite să intervină cu gaze lacrimogene și tunuri cu apă, informează Mediafax citând France 24.

Incendiu Notre DameFoto: Captura video

Potrivit aceleiași surse, manifestațiile au început pașnic, însă situația a devenit tensionată după ce mai mulți pompieri au încercat să blocheze o arteră a capitalei franceze, iar Poliția a încercat să îi oprească.

Ulterior, un conflict violent a izbucnit între protestatari și forțele de ordine. Polițiștii au făcut uz de gazele lacrimogene și tunurile cu apă din dotare, pentru a preveni amplificarea violențelor.

Zeci de pompieri au protestat în fața clădirii Parlamentului de la Paris, iar manifestația s-a încheiat după o serie de confruntări cu Poliția.

Ministerul de Interne a anunțat că a fost vorba despre „incidente izolate”. Potrivit instituției, șase persoane au fost reținute, iar trei polițiști au fost răniți în urma confruntărilor.

Pompierii solicită o creștere a sporurilor pentru intervenții, pentru ca acestea să ajungă la un nivel comparabil cu sporurile acordate polițiștilor. Pompierii profesioniști reprezintă doar 16% din totalul de 247.000 la nivel național, marea majoritate a forțelor de intervenție în caz de incendiu fiind formată din voluntari.