​Tse Chi Lop, care conduce un imperiu de 17 miliarde de dolari din traficul de metamfetamină, căutat de polițiști. Catalogat ca fiind în ”aceeași ligă” cu El Chapo, Chi Lop a devenit cel mai căutat om din toată Asia din cauza afacerilor sale, scrie Sky News.

HotNews.roFoto: Hotnews

Canadian la origine dar născut în China, Chi Lop este suspectat că ar conduce un grup uriaș care se ocupă cu traficul de droguri din Japonia și până în Noua Zeelandă. Chi Lop ar conduce două grupuri infracționale care au generat aproximativ 17 miliarde de dolari. Cele două grupuri vindeau și alte droguri ilegale cum ar fi Ketamina.

Amploarea afacerilor baronului l-a făcut pe Chi Lop principala țintă a unuia dintre cele mai mari operațiuni de prindere a traficanților de droguri din Asia, Operațiunea Kungur. Autoritățile australiene sunt cele care conduc operațiunea, ajutate fiind de China, Canada, Statele Unite și nu numai.

Drogurile erau deseori introduse în pliculețe de ceai, fiind greu de depistat de autorități. Această strategie a garantat rețelei între 40 și 70% din piața drogurilor din zonele respective. Unul dintre experții americani în crimă organizată și traficul de droguri, Jeremy Douglas, este de părere că Chi Lop este chiar de talia lui Pablo Escobar în această industrie.

Baronul a fost nevoit să se mute în Canada după un scandal în grup infracțional din care făcea parte iar în New York a fost condamnat pentru traficul de heroină. Deși putea primi o sentință pe viață, acesta a primit doar 9 ani de închisoare, invocând faptul că părinții săi au nevoie de îngrijire iar fiul său are o boală de plămâni. După eliberare, s-a concentrat pe afacerile sale, câștigând sume uriașe din traficul de droguri. Chi Lop este cunoscut ca fiind un iubitor al luxului, organizând petreceri fastuoase și frecventând numeroase cazinouri. Zvonurile spun că ar fi pierdut într-o singură noapte 66 de milioane de dolari.