Membrii comunității kurde din Germania s-au confruntat cu cetățeni de origine turcă în orașul german Herne, în marja unei manifestații a kurzilor din acest oraș împotriva ofensivei Ankarei în Siria, scrie AFP.

Confruntari in HerneFoto: Captura YouTube

În jurul orei 19,00 GMT, un cortegiu de circa 350 de manifestanți kurzi care defila în centrul Herne, un oraș muncitoresc în apropiere de Dortmund, a trecut prin fața unei cafenele turcești. Atunci au fost "provocați de gesturi realizate cu mâna" de persoane care stăteau în bar, a precizat poliția locală, într-un comunicat.

"Pornind de aici, manifestanții au atacat cafeneaua, rănind două persoane", potrivit sursei citate. Cortegiul a fost din nou vizat în apropiere de o sticlă aruncată de la un alt centru comercial deținut de cetățeni turci.

Centrul comercial a fost atacat de manifestanți care au distrus parțial boutique-ul. Un client și un polițist au fost răniți.

În total, cinci persoane au fost rănite în timpul acestui protest care a fost în cele din urmă întrerupt.

Aproximativ un milion de kurzi trăiesc în Germania, adeseori originari din teritoriul turc, din cei 2,5 milioane de cetățeni de origine turcă care trăiesc în țară.

Germania se teme de creșterea tensiunilor între cele două comunități, pe fondul ofensivei turce din Siria.

Turcia a lansat miercurea trecută o ofensivă în nord-estul Siriei împotriva unei miliții kurde susținute de occidentali în lupta antijihadistă, dar pe care Ankara o acuză de terorism.

Berlin a condamnat această ofensivă și a anunțat sâmbătă întreruperea livrărilor de arme către Turcia.