Un bărbat care săpa un mormânt în nordul Indiei a găsit o fetiță nou-născută îngropată de vie, acest caz subliniind încă o dată problema pruncuciderii bebelușilor de sex feminin, scrie Guardian.

Fetița a stat ingropata 48 de oreFoto: Times of India

Hitesh Sirohi voia să-și îngroape propria fiică, ce murise la câteva minute după naștere, când cazmaua a lovit un vas ceramic, au declarat polițiștii din Uttar Pradesh pentru AFP. ”Când a văzut că este o fetiță nou-născută înăuntru, el a scos-o de acolo și a sunat după ajutor”, potrivit poliției.

Sirohi a spus că a găsit bebelușul învelit într-o păturică, plângând. ”La un moment dat, am crezut că fiica mea a înviat. Dar sunetele veneau din vas”, a povestit el pentru Times of India. Potrivit medicilor, copila a stat îngropată în aproximativ 48 de ore.

Fetița salvată a fost dusă la spital și primește îngrijiri, cheltuielile fiind plătite de un politican local.

Pruncuciderea fetițelor este răspândită în India din cauză că părinții preferă băieții, considerați o investiție bună și moștenitori potriviți, fetele fiind văzute drept o povară. India încearcă să reducă diferența de număr dintre sexe cu legi dure, în condițiile în care există doar 940 de femei la 1.000 de bărbați.

Aflarea sexului înainte de naștere a fost interzisă încă din 1994, dar părinții încă folosesc metode ilegale pentru a ști dacă urmează să aibă un băiețel sau o fetiță, recurgând la avort dacă fătul este de sex feminin. Un studiu britanic din 2011 afirmă că până la 12 milioane de fetițe au fost avortate în trei decenii.

În ianuarie, o fetiță de trei săptămâni a fost găsită într-un mormânt de suprafață când localnicii au auzit-o plângând, dar a murit în spital după câteva săptămâni.