Un pedofil britanic ce a abuzat aproximativ 200 de copii și bebeluși din Malaezia a fost ucis în închisoarea din Regatul Unit în care era încarcerat, a declarat o sursă pentru Guardian.

Richard HuckleFoto: Captura YouTube

Richard Huckle, de meserie fotograf, fusese condamnat la 22 de sentințe pe viață după ce recunoscuse 71 de infracțiuni comise contra unor copii cu vârste între șase luni și 12 ani, între 2006 și 2014.

Bărbatul de 33 de ani a fost găsit mort la închisoarea de maximă siguranță Full Sutton din North Yorkshire.

Huckle acționa ca profesor de engleză și filantrop în comunități creștine sărace din Kuala Lumpur. Unii dintre copii au fost abuzați timp de mai mulți ani, unul între vârstele de trei și zece ani.

Abuzatorul a fost condamnat pentru 91 de acuzații, dar anchetatorii consideră că numărul victimelor a fost mult mai mare, ei descoperind un registru pe computerul lui în care bifase diferite tipuri de abuzuri asupra a 191 de fetițe și băieți.

Huckle ar fi început când avea 19 ani, în timpul unei perioade de un an în care și-a suspendat studiile pentru a preda în Asia de sud-est. El avea 30 de ani când a fost încarcerat, în 2016.

Full Sutton este un penitenciar de maximă siguranță cu o capacitate de 558 de prizonieri de sex masculin. Tot aici, în 2011, ucigașul de copii Colin Hatch a fost strangulat cu o funie făcută din cearceafuri.