Un acord pentru un divorț amiabil cu Regatul Unit este posibil în această săptămână, a apreciat luni vicepremierul irlandez, după un week-end de discuții intense între britanici și UE, scrie AFP.

Foto:

"Un acord este posibil și este posibil în această lună. Ar putea fi posibil în această săptămână, dar nu suntem încă acolo", a declarat Simon Coveney.

"Cum a spus-o ieri Michel Barnier, negociatorul UE, există încă mult de muncă și sper că vom putea progresa încă de azi", a adăugat el.

"Despre Brexit, cu cât mai puțin spunem acum, cu atât e mai bine", a apreciat Coveney.

Doi dintre omologii săi din UE au împărtășit aceeași speranță la sosirea în Luxemburg pentru o reuniune a miniștrilor Afacerilor Externe din UE.

Michel Barnier a informat ambasadorii UE, la sfârșitul zilei de duminică, după un week-end de discuții între funcționari calificate drept "intense" și "constructive".

Dar niciun avans decisiv nu a fost încă realizat. "Soluțiile schițate nu sunt încă formalizate într-un text care să le facă solide și operaționale din punct de vedere juridic. Cât timp nu există un astfel de text, nu va fi un acord", a avertizat luni reprezentantul unui stat membru.

"Discuțiile continuă luni, dar intervalele sunt foarte strânse pentru summitul de joi", a subliniat el.