Hunter Biden, fiul fostului vicepreședinte american Joe Biden, şi-a apărat duminică pentru prima dată activitatea în Ucraina și China, după criticile președintelui Donald Trump, care la rândul său a implicat Casa Albă într-o anchetă care ar putea duce la destituirea sa, potrivit Reuters, scrie Mediafax.

fHunter BidenFoto: Wikimedia Commons

Hunter Biden, care a rămas tăcut luni întregi în fața atacurilor, a transmis prin avocatul său că a renunțat la consiliul de administrație al unei companii chineze care a fost subiectul criticilor din partea lui Trump și a aliaților săi. El a adăugat că nu va lucra pentru o companie cu capital străin în cazul în care tatăl său este ales președinte în 2020.

"Hunter a întreprins aceste activități în mod independent. Nu a crezut de cuviinţă sa le discute cu tatăl sau, nici nu a făcut-o", a declarat avocatul său, George Mesires, într-un comunicat.

Camera Reprezentanţilor, aflată sub controlul opoziţiei democrate, a lansat o investigaţie parlamentară care ar putea conduce la iniţierea procedurii demiterii președintelui Donald Trump, suspectat că ar fi cerut Ucrainei anchetarea fostului vicepreşedinte Joseph Biden, favorit pentru a deveni candidatul Partidului Democrat la funcţia de preşedinte al SUA, şi a fiului acestuia, Hunter Biden.

În cadrul investigaţiei, Camera Reprezentanţilor a trimis citaţii prin care le solicită unor membri ai Administraţiei de la Washington participarea la audieri şi furnizarea documentelor referitoare la contactele preşedintelui Donald Trump cu Ucraina.

Ca reacţie, Comisia pentru Afaceri Judiciare din Senatul SUA, în care republicanii deţin majoritatea, a anunţat lansarea unei anchete privind presupuse acte de corupţie în Ucraina.