Kais Saied, un profesor de drept, conservator, susținut de puterile islamiste, este pe cale să devină președintele Tunisiei, exit-pollurile arătând că a câștigat în mod covârșitor alegerile de duminică în țara care a dezlănțuit revoltele pro-democrație din Primăvara Arabă, potrivit Associated Press, scrie Mediafax.

Kais SaiedFoto: en.wkipedia.org

Sondajele prezentate de presa tunisiană, care au fost efectuate de companiile Sigma Conseil și Emhrod Consulting estimează că Saied va ieși învingător cu 72% până la 77% din voturi, în timp ce magnatul media Karoui va obţine între 23% și 27% din voturi.

Susținătorii lui Kais Saied au explodat de bucurie, sărbătorind pe bulevardul principal din Tunis. Saied le-a mulțumit pentru susţinere și şi-a anunțat intenţia de a călători în ţările vecine Libia și Algeria și de a apăra cauza palestiniană.

Rezultatele oficiale ale alegerilor prezidenţiale sunt așteptate să fie prezentate marți.

Câștigătorul moștenește o țară nord-africană care se luptă să creeze locuri de muncă, să reînvie turismul și să depășească violența extremistă - dar mândră de democrația sa încă în devenire . Aceasta este doar al douilea scrutin prezidențial liber din Tunisia.