Oficialii americani și chinezi au încheiat prima fază a negocierilor pe tema conflictului comercial între cele două țări, reușind să ajungă la un acord privind o serie de chestiuni cheie, a anunțat președintele SUA, Donald Trump, citat de agenția de știri Dpa.

Donald TrumpFoto: Flickr/ Gage Skidmore

SUA au acceptat să amâne creșterea de la 25% la 30% a tarifelor vamale pentru importurile chinezești în urma înțelegerii cu Beijingul pe tema divergențelor privind proprietatea intelectuală și serviciile financiare.

Trump a mai afirmat că Beijingul a fost de acord să-și sporească importurile de bunuri agricole, citează Mediafax.

Vicepremierul chinez Liu He a afirmat că s-au înregistrat progrese substanțiale. "Suntem fericiți de asta, vom continua să depunem eforturi", a afirmat oficialul chinez în cadrul unei discuții cu Trump, la Casa Albă.

Secretarul Trezoreriei din SUA, Steven Mnuchin, şi reprezentantul american pentru Comerţ, Robert Lighthizer, au discutat la Washington cu Liu He şi alţi oficiali chinezi.

Cele două părți au reluat recent negocierile în plan comercial după eșecul unei întâlniri similare la sfârșitul lunii iulie.

Administraţia Donald Trump denunţă presupuse furturi intelectuale comise de Beijing şi vrea reducerea deficitului comercial în relaţia cu China.