Donald Trump a evocat joi posibilitatea unei medieri americane în conflictul dintre Turcia și kurzi, după lansarea de către Ankara a unei ofensive militare împotriva unei miliții kurde în nord-estul Siriei, scrie AFP.

Donald TrumpFoto: Flickr/ Gage Skidmore

„Avem una din următoarele trei opțiuni: să trimitem mii de soldați pentru a câștiga pe plan militar, să lovim foarte dur Turcia din punct de vedere financiar și cu sancțiuni sau să mediem un acord între Turcia și kurzi!”, a scris președintele american într-un mesaj postat pe Twitter.

El nu a oferit însă detalii cu privire la această ultimă opțiune și nici nu a menționat dacă diplomații americani au încercat deja o astfel de mediere.

Donald Trump a lăsat câmp liber ofensivei turce pe plan militar, retrăgând de pe teren soldații americani care se aflau în Siria în apropiere de granița cu Turcia.

Citește și:

VIDEO Armata turcă a bombardat nordul Siriei și a declanșat o operațiune terestră / Trump „ne-a înfipt un cuțit în spate”, spun kurzii, care încearcă să riposteze în timp ce civilii fug în masă

VIDEO Turcia a lansat ofensiva militară în nordul Siriei / Victime în rândul civililor / Senator republican: „Rugați-vă pentru aliații noștri kurzi care au fost abandonați rușinos de Trump”

Analiză. Kurzii, războiul cu Turcia și marile trădări ale lumii occidentale