Ministrul turc de Externe, Mevlut Cavusoglu, a avertizat joi că Turcia va riposta dacă Statele Unite impun sancțiuni pentru incursiunea sa militară în nord-estul Siriei, ce îi vizează pe luptătorii kurzi susținuți de Washington, scrie Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

Ankara s-ar putea confrunta cu sancțiuni americane, acestea fiind propuse de senatorul republican Lindsey Graham și de un coleg democrat, sancțiuni care să-l vizeze pe președintele Recep Tayyip Erdogan şi alți înalți oficiali turci.

Congresul american îl va face pe președintele Erdogan să plătească "foarte scump" pentru ofensiva din Siria, a avertizat miercuri influentul senator republican Lindsey Graham. "Rugați-vă pentru aliații noștri kurzi, care au fost abandonați rușinos de Administrația Trump", a scris el pe Twitter. "Voi face eforturi în Congres pentru ca Erdogan să plătească foarte scump", a adăugat senatorul, în general un susținător apropiat al lui Donald Trump.

Citește și:

VIDEO Armata turcă a bombardat nordul Siriei și a declanșat o operațiune terestră / Trump „ne-a înfipt un cuțit în spate”, spun kurzii, care încearcă să riposteze în timp ce civilii fug în masă

VIDEO Turcia a lansat ofensiva militară în nordul Siriei / Victime în rândul civililor / Senator republican: „Rugați-vă pentru aliații noștri kurzi care au fost abandonați rușinos de Trump”

Analiză. Kurzii, războiul cu Turcia și marile trădări ale lumii occidentale