Președintele american Donald Trump a calificat drept "patetică" declarația lui Joseph Biden, favorit pentru a fi candidatul Partidului Democrat în scrutinul prezidenţial din 2020, în care acesta pleda pentru destituirea actualului lider de la Casa Albă, relatează Mediafax citând publicația The Guardian.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Este atât de patetic să-l văd pe Somnorosul Joe Biden, care, împreună cu fiul său, Hunter, și în detrimentul contribuabilului american, a fraudat cel puțin două țări cu milioane de dolari, solicitând acuzarea mea - și nu am făcut nimic greșit. Campania eșuată a lui Joe nu i-a oferit o altă opțiune!", a scris președintele SUA într-un mesaj postat pe Twitter.

Procurorul din Ucraina care a investigat inițial suspiciunile de corupție vizând afaceri în care era implicat și Hunter Biden a afirmat că nu crede că acesta sau tatăl său ar fi încălcat legislația ucraineană.

Comisia pentru Afaceri Judiciare din Senatul SUA, în care republicanii deţin majoritatea, a anunţat lansarea unei anchete privind presupuse acte de corupţie în Ucraina.

Fostul vicepreşedinte american Joseph Biden, favorit pentru a fi candidatul Partidului Democrat în scrutinul prezidenţial din 2020, s-a declarat, miercuri seară, favorabil demiterii preşedintelui SUA, Donald Trump, pe care l-a acuzat de trădare.

"Pentru a proteja Constituţia, democraţia, integritatea noastră minimă, (preşedintele Donald Trump -n.red.) ar trebui demis", a declarat Joseph Biden într-un discurs rostit în statul New Hampshire.

"Preşedintele Trump s-a inculpat singur prin obstrucţionarea justiţiei, prin refuzul de a se conforma anchetei Congresului, deja s-a condamnat singur. Din perspectiva întregii lumi şi a poporului american, Donald Trump a încălcat jurământul de învestitură, a trădat naţiunea şi a comis acţiuni pentru care trebuie demis", a subliniat Joseph Biden, potrivit CNN.