FBI a cerut ajutorul cetățenilor în identificarea zecilor de victime ale criminalului care a mărturisit că a strangulat 93 de persoane. Agenția crede că afirmațiile sale sunt credibile, ceea ce l-ar face cel mai prolific criminal în serie din istoria americană, scrie Reuters.

"Marianne" - schita realizata de LittleFoto: FBI.gov

Anchetatorii, care l-au interogat pe Samuel Little la închisoare din LA, spun că au confirmat 50 dintre omuciderile pe care Little le-a recunoscut, realizate între 1970 și 2005.

"Chiar dacă el este deja în închisoare, FBI crede că este important să găsim dreptate pentru fiecare victimă - să închidem fiecare caz cu putință", a declarat agenția pe site-ul oficial, care include desene realizate de Little, cu chipurile a 79 dintre femeile strangulate de acesta.

Little este închis pe viață, condamnat pentru trei crime din anii 1980. Însă a început să mărturisească și alte crime, acum 18 luni, confesându-se unui membru din cadrul diviziei Texas Rangers, care îl chestiona în celula sa din închisoarea de stat din Lancaster, California.

Aparent, țintele sale au fost preponderent femei tinere vulnerabile de culoare, multe dintre acestea prostituate sau dependente de droguri, ale căror morți nu au fost mediatizate sau nu au fost înregistrate.

În înregistrările video publicate de FBI, cu părți ale interogatoriului său, Little pare uneori amuzat, aproape zâmbind, în timp ce își amintește circumstanțele fiecărei crime.

FBI a publicat și schițele realizate de Little ale victimelor care au rămas neidentificate, în speranța că cetățenii le-ar putea recunoaște. Agenția a avertizat că s-ar putea ca nu toate schițele făcute de Little să fie exacte, el având probleme de memorie.

Nu este încă clar dacă Little, care are acum sănătatea șubredă, va fi adus în instanță pentru noile crime mărturisite.