Președintele Donald Trump ar fi atât de obsedat să nu se scurgă informații despre el încât ar fi discutat de multe ori să comande testarea poligraf a angajaților de la Casa Alba, după ce au fost făcute mai multe dezvăluiri care îl vizează, spun patru foști oficiali de la Casa Albă, relatează Politico.

TrumpFoto: Captura YouTube

Astfel, Trump ar vorbi în mod ”constant” despre faptul că va ordona examen poligraf în timpul dezvăluirilor care ies în presă.

”A vorbit mult despre asta”, a spus un fost oficial, potrivit căruia liderul de la Casa Albă ar întreba nervos ”de ce nu putem stopa astfel de lucruri?”.

”A vrut să testeze fiecare angajat din clădire să descopere cine a vorbit presei”, a spus un alt fost oficial, care a precizat că președintele tinde să fie furios mai ales când știe că anumite știri sunt adevărate. Unii dintre angajații Casei Albe chiar s-au oferit voluntari pentru a fi supuși detectorului de minciuni pentru a dovedi nevinovăția după ce au fost suspectați că ar fi dezvăluit informații.

Noile detalii cu privire la interesul lui Trump pentru testarea cu detectorul de minciuni aduce un context important asupra stării de spirit a președintelui în timp ce democrații cer răspunsuri cu privire la interacțiunile liderului de la Casa Albă cu liderii străini. Un avertizor de integritate a acuzat oficiali de la Casa Albă că a stocat în mod impropriu transcrieri ale conversațiilor telefonice ale lui Trump într-un sistem destinat informațiilor secrete, inclusiv o conversație cu președintele Ucrainei care a provocat o anchetă privind punerea sub acuzare a președintelui.

Testul poligraf nu este o idee originală a lui Trump, un director al serviciilor secrete din perioada lui Barack Obama a ordonat în 2012 testul poligraf al angajaților pentru a vedea dacă au dezvăluit informații secrete mass-mediei.

Și președintele Ronald Reagan a avut în vedere ideea de a testa peste 180.000 de angajați federali.