Partidul Socialist, condus de premierul Antonio Costa, s-a clasat pe primul loc în urma scrutinului legislativ din Portugalia, însă rezultatele parțiale indică faptul că formațiunea va trebui să-și caute aliați pentru a putea guverna în continuare, scrie Mediafax, citând The Associated Press.

HotNews.roFoto: Hotnews

Potrivit rezultatelor parțiale, socialiștii au 106 mandate în Parlamentul de la Lisabona, în timp ce principala formațiune de opoziție, Partidul Social-Democrat, a luat 77 de locuri.

Antonio Costa a declarat că va începe discuțiile cu alte partide cu scopul de a încheia un acord politic pentru următorii patru ani.

"Stabilitatea politică este esențială pentru credibilitatea internațională a Portugaliei", a spus Costa într-un discurs după alegeri.

Socialiștii pot rămâne la putere fie cu un guvern minoritar, fie prin continuarea alianței cu alte formațiuni de stânga din Portugalia.

Blocul de Stânga, care a obținut 19 locuri, a anunțat că este deschis pentru negocieri cu socialiștii pe tema unui program de guvernare. Partidul Comunist Portughez a luat 10 mandate, în timp ce creștin-democrații (CDS-PP) vor ocupa cinci locuri.