Producătorul auto Daimler se confruntă cu întrebări legate de posibile manipulări ilegale ale datelor legate de emisiile diesel, mai ales în ceea ce privește popularele camionete Mercedes-Benz Sprinter, scrie Business Insider.

HotNews.roFoto: Hotnews

Ziarul Bild a raportat duminică faptul că autoritatea de reglementare auto a Germaniei, KBA, i-a scris companiei, avertizând-o că 260.000 de vehicule Sprinter, vândute până în 2016, ar putea fi afectate.

Daimler a confirmat pentru DPA că KBA a programat o audiere pentru a discuta problema.

Producătrul din Stuttgart a fost amendat luna trecută cu 870 de milioane de euro de procurori din cauza faptului că mașini diesel care nu respectau cerințele de reglementare primeau totuși certificarea. Daimler a declarat că nu este probabil ca amenda să aibă un impact asupra încasărilor din al treilea trimestru.

Amenda și auditul legat de camionetele Sprinter sunt printre ultimele incidente dintr-un conflict de mulți ani, între procurorii germani și producătorii auto. La începutul anului, directorul executiv de la Volkswagen și președintele companiei au fost găsiți vinovați pentru manipularea pieței.