Un medic din Statele Unite a intentat un proces în valoare de 5,25 de milioane de dolari împotriva Univeristății de Medicină și Științe din Oregon din cauza faptului că instituția ar fi încălcat un acord conform căruia sperma donată de el va fi folosită de 5 ori. Bărbatul acuză medicii că au folosit sperma de mai multe ori, din cauza faptului că a aflat că are cel puțin 17 copii, potrivit The Independent.

HotNews.roFoto: Hotnews

Doctorul Bryce Cleary, în vârstă de 53 de ani din Portland, Oregon, a acuzat clinica de „iresponsabilitate” după ce a aflat că doctorii de acolo au încălcat o altă promisiune și anume să nu accepte ca femeile care îi primesc sperma să locuiască în statul Oregon. Doctorul donase sperma în anul 1989, când era student în primul an la medicină.

Doctorul Cleary s-a căsătorit între timp și a conceput trei fii biologici și a adoptat o fată alături de soția sa. Bărbatul afirmă că cel puțin doi copii de-ai săi concepuți prin clinică au mers la aceeași școală, biserică și se află în același grup social cu fiii săi biologici.

Clearly mai afirmă că nu știe numărul exact al copiilor pe care îi are și consideră că ar putea fi mai mulți.