Un bărbat de 61 de ani din Florida și-a împușcat mortal ginerele care venise special din Norvegia pentru a-i face o surpriză de ziua sa. Tânărul care și-a pierdut viața sărise din tufiș în încercarea de a-l surprinde pe tatăl soției sale. Acesta și-a dat seama abia după ce a tras focul de armă că și-a omorât ginerele, scrie The Independent.

HotNews.roFoto: Hotnews

Accidentul s-a petrecut marți seara, în apropiere de miezul nopții, după ce Christopher Bergan, în vârstă de 37 de ani, a aterizat în Florida. Bărbatul a bătut la ușa socrului, înainte de a se ascunde în tufișuri. În momentul în care Richard Dennis, în vârstă de 61 de ani, a ieșit din casă, ginerele a încercat să-l sperie, iar bătrânul a tras direct.

Șeriful orașului a declarat că în aceeași seară o altă persoană a venit pe proprietatea lui Dennis și că vizitatorul a încercat și el la rândul său să-l sperie ceea ce a dus la o ceartă aprinsă între proprietar și oaspete:

„Nu o să critic modul în care Dennis a decis să procedeze. Înainte cu câteva ore avusese loc o altă dispută pe proprietatea sa, iar apoi o altă persoană bătea cu putere în ușă. Proprietatea este împrejmuită de un gard, iar cineva să-și facă apariția așa din tufiș...nu prea ai ce să zici împotriva acțiunilor lui Dennis”, a declarat șeriful. „Dacă sunteți religios, trebuie să vă rugați pentru această familie. Nici nu îmi pot imagina prin ce trec acum. Este oribil”, a concluzionat șeriful Johnson.

Caz similar în Ohio

La începutul lunii septembrie, o americancă din Girard, un oraș din Ohio, a tras cu arma asupra propriei fiice, o studentă în vârstă de 18 ani care venise să îi facă o vizită surpriză, crezând este un hot, relatează mass-media locală, potrivit AFP. Fata a fost rănită la braț, dar viața sa nu a fost în pericol.

Mama sa, care deține un permis de portarmă, era singură acasă când a auzit ”zgomote dinspre bucătărie sau intrare”, potrivit poliției.

”Cum avea o armă în apropiere, aceasta a deschis focul asupra persoanei care intra pe ușă”, a spus șeful poliției locale John Norman, acesta adăugând că era în stare de șoc când a realizat că victima este fiica ei.

Portul de arme este un drept garantat de Constituție, de care americanii sunt foarte atașați. Peste o treime din adulți au cel puțin o armă.

Aproximativ 40.000 de oameni au fost împușcați în 2017.

Potrivit Arhivei Gun Violence, 1.112 persoane au murit din cauza unor accidente care au implicat arme, de la începutul anului.