Jurnalista rusă Yulia Yuzik a fost arestată în Iran, fiind suspectată de spionaj, potrivit familiei ei și presei ruse. Dispariția ei a fost anunțată prima oară de fiica ei, aceasta spunând că mama ei a fost arestată ”în altă țară”, procesul fiind programat sâmbăta aceasta, scrie Moscow Times.

HotNews.roFoto: Hotnews

Ea riscă până la 10 ani de închisoare pentru că ar fi cooperat cu serviciile secrete israeliene, potrivit jurnalistului Boris Voytsekhovskiy, fostul ei soț.

”I-au luat pașaportul la sosirea la Teheran și i-au spus că i-l vor returna la plecare. Gărzile Revoluționare Islamice au intrat ieri în camera ei de hotel și au acuzat-o de colaborare cu serviciile de securitate israeliene”, spune Voytsekhovskiy .

Ambasada Rusiei de la Teheran a informat că știe despre reținerea lui Yukiz și ”se ocupă de situație”, iar purtătoarea de cuvânt a ministerului de externe de la Moscova, Maria Zakharova, a anunțat că ambasadorul iranian a fost convocat pentru ”clarificări”.

Yulia Yukiz a fost corespondent în Iran în urmă cu câțiva ani, iar acum s-a întors acolo la invitația unei entități necunoscute, a scris Voytsekhovskiy pe Facebook.