Organizații pentru protecția mediului oferă o recompensă de 30.000 de euro pentru informații care să ajute la identificarea celui care a ucis-o pe Naya, primul lup văzut în Belgia după un secol, scrie Guardian.

HotNews.roFoto: Hotnews

Naya a fost observată în Belgia anul trecut, evenimentul marcând momentul în care acest animal prădător s-a reîntors în toate țările europene continentale.

Lupoaica și puii ei au fost văzuți ultima oară în luna mai, într-o pădure din Limburg. Se consideră că ea a fost ucisă de vânători.

Organizațiile Bird Protection Flanders, Animal Rights și Nature Aid Centre oferă 20.000 de euro pentru informații care să ducă la descoperirea celor responsabili. De asemenea, un om de afaceri oferă încă 10.000 de euro, sperând că majorarea recompensei va aduce noi indicii.

Naya, originară din Germania, a fost pentru prima oară văzută în Belgia în ianuarie 2018, în provincia Limbourg. Lupul mascul care i s-a alăturat în august 2018 a fost observat de câteva ori în timp ce îi aducea hrană. Se consideră că acesta a adoptat acum un comportament de lup singuratic, mai scrie Guardian.