Președintele american Donald Trump a spus joi că discuțiile despre arsenalul nuclear, planificate cu Phenianul, vor fi în continuare ținute, în ciuda ultimelor teste cu rachetă ale statului nord corean scrie, CNA.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Ei vor să discute, așa că vom discuta cu ei", a spus Trump reporterilor de la Casa Albă, în primul său comentariu public după afirmația Coreii de Nord, cum că ar fi intrat într-o "nouă fază cu testele lansate de pe submarin".

Această lansare a fost cea mai semnificativă din 2018, când Phenian-ul a început dialogul cu Washington-ul, despre arsenalul nuclear. Trump a afirmat că nu vede nicio problemă cu lansarea de rachete cu rază de acțiune mică, de anul trecut, insistând că legăturile sale personale cu liderul nord-coreean Kim Jung au rămas bune.

Negocierile dintre cele două state erau programate pentru sfârșitul acestei săptămâni.

Consiliul de Securitate ONU va ține, cel mai probabil, ședințe cu ușile închise la începutul săptămânii viitoare, pe tema ultimelor teste cu rachetă ale Coreii de Nord, potrivit diplomaților.

Secretarul american al Apărării, Mark Esper, a vorbit cu omologul său japonez în legătură cu lansarea, potrivit purtătorului de cuvânt al Pentagonului.

"Au fost amândoi de acord că testele Coreii de Nord provoacă în mod nenecesar și nu stabilesc un cadru pentru diplomație, iar Coreea de Nord ar trebui să oprească aceste teste", a declarat Hoffman.