Premierul italian Giuseppe Conte nu este îngrijorat cu privire la acuzațiile privind întâlnirile între procurorul general al Statelor Unite, William Barr și oficiali din cadrul serviciilor italiene de informații, a informat joi cabinetul acestuia, scrie Mediafax, citând Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

Publicația Corriere della Sera a relatat miercuri că Barr s-a întâlnit cu serviciile de informații din Italia ca parte dintr-o investigație a administrației Donald Trump privind ancheta lui Robert Mueller.

"Premierul Conte nu consideră acest lucru ca fiind un comportament anormal din partea serviciilor noastre secrete", se arată într-un comunicat.

Publicația italiană a relatat, fără a cita surse, că premierul a autorizat două întrevederi la Roma între Barr și Gennaro Vecchione, șeful serviciilor italiene de informaţii. Vecchione a declarat miercuri că nu va face afirmații cu privire la informațiile din presă și că va discuta doar "într-un cadru potrivit".

Camera Reprezentanţilor din SUA a lansat o investigaţie parlamentară care ar putea conduce la iniţierea procedurii demiterii președintelui Donald Trump, suspectat că ar fi cerut Ucrainei anchetarea fostului vicepreşedinte Joseph Biden, favorit pentru a deveni candidatul Partidului Democrat la funcţia de preşedinte al SUA, şi a fiului acestuia, Hunter Biden.

În cadrul investigaţiei, Camera Reprezentanţilor i-a trimis citaţii secretarului de Stat Mike Pompeo prin care îi solicită să ofere toate documentele referitoare la contactele preşedintelui Donald Trump cu Ucraina.​