Închisoarea din Reading - o pușcărie victoriană cunoscută pentru că aici a fost încarcerat Oscar Wilde pentru indecența de a fi făcut sex cu un bărbat - este de vânzare, a anunțat joi Marea Britanie, relatează Reuters.

Balada inchisorii din ReadingFoto: captura Google

Comunitatea LGTB spera să transforme închisoarea într-un centru artistic pentru a onora moștenirea literară a lui Oscar Wilde și pentru a conserva locul care constituie un punct de reper pentru comunitate și un simbol al persoanelor închise acolo pentru homosexuale.

”Este un spațiu de importanță uriașă”, a spus Joseph Galliano, director și co-fondator al muzeului național LGBTQ, Queer Britain.

”Pierdem moștenirea și spațiile culturale în detrimentul dezvoltării comerciale și nu va mai fi recuperată”, a adăugat acesta.

Poetul irlandez Oscar Wilde, ale cărui scrieri homoerotice au șocat Anglia victoriană, a fost închis în pușcăria din Reading timp de aproape doi ani pentru indecență. După ieșire, Wilde chiar a scris o poezie cu titlul ”Balada închisorii din Reading”.

În timpul procesului acesta a fost interogat cu privire la relația sa cu Lordul Alfred Douglas.

Pușcăria a fost închisă în 2014, dar a găzduit mai multe evenimente artistice, inclusiv lecturi ale scrierilor sale de către actori și muzicieni precum Patti Smith și Rupert Everett.

Este cea mai nouă pușcărie care va fi vândută de către guvern în timp ce acesta caută să transforme bunurile statului în bani pentru a-și consolida bugetul.

Ministerul britanic al Justiției spune că va investi banii în sistemul de penitenciare.