Activista adolescentă Greta Thunberg a devenit ținta președintelui rus Vladimir Putin, miercuri, când acesta a declarat în fața unui forum organizat pentru dezbaterea chestiunilor legate de energie că nu împărtășește entuziasmul privind discursul ei de la ONU, de luna trecută, scrie Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

Suedeza de 16 ani a electrizat summitul de la New York, când a tras la răspundere liderii mondiali pentru eșecul de a gestiona problema schimbării climatice, spunându-le "Cum îndrăzniți?"

Putin, în timp ce prezida o sesiune a forumului pentru energie de la Moscova a comentat: "S-ar putea să vă dezamăgesc, dar nu împărtășesc entuziamsul comun legat de discursul Gretei Thunberg."

"Nimeni nu i-a explicat Gretei că lumea modernă este complexă și diferită...și oamenii din Africa sau mulți din Asia își doresc să aibă același nivel de trai ca Suedia."

Președintele american Donald Trump a luat-o peste picior pe Thunberg și pe parlamentarul canadian Maxime Bernier, numind-o alarmistă și instabilă psihic. Thunberg a spus că batjocura la adresa copiilor arată că mesajul ei a devenit "prea puternic și de nesuportat".

Putin a declarat că tinerii pe care îi interesează chestiunile legate de mediu ar trebui susținuți, adăugând însă că "atunci când cineva folosește copii și adolescenți în interes personal, merită numai să fie condamnat."

"Sunt sigur că Greta este o fată bună și sinceră. Însă adulții trebuie să facă totul pentru a nu aduce copiii și adolescenții în situații extreme."