Peste o treime dintre femeile din Japonia care lucrează, diagnosticate cu probleme legate de sănătate mintală, au menționat o formă sau alta de hărțuire sexuală ca fiind cauza principală, potrivit unui sondaj guvernamental, citat de Japan Times.

hartuirea la locul de muncaFoto: Flickr

Aproximativ 36.3% dintre femeile care suferă de afecțiuni psihice spun că au trecut prin episoade de hărțuire sexuală, agresiune sau abuz de putere, în care erau implicați superiorii lor, potrivit unui sondaj realizat cu obiectivul formulării unor măsuri de prevenție a deceselor provocate de suprasolicitare la locul de muncă.

În jur de 22% dintre femeile angajate, cu acest tip de diagnostic, au susținut că au trăit sau au fost martore la un accident traumatizant sau la o catastrofă.

Chestionarul a dezvăluit și faptul că 23.1% dintre bărbații angajați cu afecțiuni psihice au menționat o schimbare în ceea ce privește rolul la locul de muncă sau cantitatea de lucru ca principală cauză, în timp de 15.9% au atribuit problema unei agresiuni, hărțuirii sau abuzului de putere.

Sondajul a implicat aproximativ 3.000 de persoane diagnosticate cu probleme psihice, în perioada ianuarie 2010 - martie 2017, dintre care procentul femeilor a fost de 31.4%.

Printre femei, cele în categoria de vârstă 30-40 de ani au alcătuit cel mai mare procent, 29.5%, iar procentul celor din categoria 20-30 a fost de 28.3%.

Cazurile care implicau bărbați au fost mai numeroase pentru cei din categoria 30-40 de ani, cu 31%.

Studiul a arătat că numărul cazurilor de boli psihice și sinucideri ca rezultat al suprasolicitării este cel mai mare în cazul celor care lucrează la birou, urmate de agenții de vânzări și șoferi. ​