Președintele în funcție al Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a declarat că propunerile făcute miercuri de către autoritățile britanice în privința Brexit reprezintă un progres, dar încă sunt „unele puncte problematice care vor trebui discutate în următoarele zile”, potrivit Mediafax care citează Reuters.

Jean-Claude JunckerFoto: Agerpres

În cadrul unei convorbiri telefonice, Juncker i-a spus premierului Marii Britanii, Boris Johnson, că Executivul comunitar va examina legalitatea propunerilor, potrivit unui comunicat al Comisiei Europene.

Jean-Claude Juncker i-a mulțumit lui Johnson pentru disponibilitatea de a negocia cu Uniunea Europeană înaintea Consiliului European din octombrie.

Potrivit comunicatului, Juncker a recunoscut aspectele pozitive, în principal cele referitoare la controalele de la granița dintre Irlanda de Nord și Irlanda.

„Cu toate acestea, președintele a remarcat că încă există unele puncte problematice care vor trebui discutate în următoarele zile, mai ales în legătură cu garanțiile privind frontiera irlandeză”, se mai arată în comunicat.