​În afară de a fi vrăjitor, Harry Potter este neurolog la Universitatea din Manchester. Omul are numele ca al personajului arhicunoscut din cărțile lui J. K. Rowling, potrivit BBC.

Harry(dreapta) și prietenii săi Foto: Colaj foto

În urma unei postări pe Twitter care întreba ce element din cultura pop este identic cu prenumele unei persoane, Harry a răspuns că lui i-a fost ruinat tot numele de un personaj popular. Răspunsul a devenit viral și având peste 267 de mii de likeuri și 33 de mii de redistribuiri. Harry a declarat că a mai făcut glume online ce au devenit virale despre numele său dar contul său de Twitter este pentru munca sa și nu pentru distracție. Neurologul Harry Potter investighează cum afectează sistemul imunitar al gravidei sistemul nervos al fătului dar se pare că acesta ar fi scris și alte lucrări de valoare.

Oamenii ar putea crede că este o corvoadă să ai acest nume dar Harry consideră că este foarte amuzant. Atunci când lucra la doctoratul său, Harry a trimis un email semnându-se cu numele său iar destinatarul a verificat emailul pe motiv că ar fi spam. Lui Harry și familiei sale le-au fost chiar oferite bilete la Hogwarts Express, un tren cu tematica cărților celebre în toată lumea.

Un alt Harry Potter trăiește în Melbourne, Australia și spune că este ținta glumelor de peste 20 de ani. Originar din Yorkshire, bărbatul de 37 de ani este profesor iar elevii săi nu încetează din a face glume cu privire la numele său. Aceștia îl întreabă de ce nu merge să predea la Hogwarts iar oamenii care aud cum îl cheamă zâmbesc necontrolat. Harry din Australia a mai avut două rude cu același nume în familie și spune că lumea nu crede atunci când acesta le spune cum îl cheamă. Harry a fost în toată lumea și spune că peste tot acest nume este faimos și stârnește râsete.