Doi oficiali au fost de acord să depună mărturie în Camera Reprezentanților a Statelor Unite în contextul în care aceasta a lansat o investigaţie parlamentară care ar putea conduce la iniţierea procedurii demiterii președintelui Donald Trump, scrie Mediafax, citând Reuters.

Donald TrumpFoto: Captura YouTube

Fostul ambasador al Statelor Unite în Ucraina, Marie Yovanovitch, care a fost chemată la o audiere miercuri, se va prezenta la data de 11 octombrie.

Fostul reprezentant special al preşedintelui Donald Trump pentru Ucraina, Kurt Volker, care a demisionat vineri, urmează să depună mărturie joi, conform solicitării.

Nu există încă informații privind alți foști sau actuali oficiali care au fost de acord să se prezinte pentru a fi audiați în Camera Reprezentanților. Camera Reprezentanţilor din SUA a lansat o investigaţie parlamentară care ar putea conduce la iniţierea procedurii demiterii președintelui Donald Trump, suspectat că ar fi cerut Ucrainei anchetarea fostului vicepreşedinte Joseph Biden, favorit pentru a deveni candidatul Partidului Democrat la funcţia de preşedinte al SUA, şi a fiului acestuia, Hunter Biden.

În cadrul investigaţiei, Camera Reprezentanţilor i-a trimis citaţii secretarului de Stat Mike Pompeo prin care îi solicită să ofere toate documentele referitoare la contactele preşedintelui Donald Trump cu Ucraina.