Premierul britanic Boris Johnson a afirmat întotdeauna că va face totul pentru punerea în aplicare a Brexitului, cu sau fără acord, înainte de data fatidică de 31 octombrie 2019. Fără amânare suplimentară de această dată, Potrivit La Libre, citat de Rador.

HotNews.roFoto: Hotnews

Dar lucrurile ar putea sta altfel. Săptămâna trecută, Curtea Supremă a considerat ilegală suspendarea Parlamentului de către Boris Johnson. O decizie care îl slăbește pe acesta în voința sa de a se îndrepta cu capul înainte spre acest Brexit cu sau fără acord.

Mai mult, Dominic Grieve, președintele Comitetului de Informații și Securitate al Parlamentului, a declarat pentru Sky News că, dacă Boris Johnson nu este de acord să respecte "Actul Benn" (Benn Act"), el ar putea fi împins să demisioneze chiar de către regină. "Este ipotetic, dar dacă intenționează să continue să se comporte ridicol, poate fi posibil", a insinuat Grieve.

"Benn Act" este dispozitivul legislativ pus în aplicare pentru a permite obținerea unui termen limită în cazul eșecului negocierilor din jurul Brexitului în Regatul Unit. Pentru a rezuma, în cazul în care Camera Comunelor nu își dă acordul, data retragerii este amânată pe 31 ianuarie 2020. Variantă pe care o respinge Boris Johnson. El chiar a încercat să anuleze această lege după ce a ajuns la putere.

Deşi o demisie de acest gen rămâne destul de ipotetică, se intensifică presiunea în jurul lui Boris Johnson. De altfel, el a fost arătat cu degetul pentru afirmaţiile sale care ar promova ura în timp ce dezbaterile din Regatul Unit rămân extrem de aprinse.