Autorităţile din Ucraina au anunţat, marţi, iniţierea unei anchete care îl vizează pe Iuri Luţenko, fostul procuror general implicat în cazul care a generat procedura ce ar putea conduce la demiterea preşedintelui SUA, Donald Trump, informează Mediafax citând cotidianul Le Figaro.

ucrainaFoto: Hotnews

Iuri Luţenko a fost demis în august de noul preşedinte al Ucrainei, Volodimir Zelenski. Acum, este suspectat că a gestionat o "afacere ilegală în domeniul pariurilor", a declarat pentru Agenţia France-Presse purtătorul de cuvânt al Parchetului ucrainean, Angelica Ivanova.

Investigaţia a fost iniţiată la solicitarea parlamentarilor ucraineni.

Donald Trump a pledat pentru menţinerea lui Iuri Luţenko în funcţia de procuror general, dar preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, l-a demis. Volodimir Zelenski i-a spus lui Donald Trump că va pune în funcţia de procuror general o persoană apropiată.

Camera Reprezentanţilor din SUA a lansat o investigaţie parlamentară care ar putea conduce la iniţierea procedurii demiterii președintelui Donald Trump, suspectat că ar fi cerut Ucrainei anchetarea fostului vicepreşedinte Joseph Biden, favorit pentru a deveni candidatul Partidului Democrat la funcţia de preşedinte al SUA, şi a fiului acestuia, Hunter Biden. În cadrul investigaţiei, Camera Reprezentanţilor i-a trimis citaţii secretarului de Stat Mike Pompeo prin care îi solicită să ofere toate documentele referitoare la contactele preşedintelui Donald Trump cu Ucraina.