Șoferița care a provocat luni un accident grav în capitala moldoveană Chișinău, soldat cu un mort și 28 răniți, a fost amendată contravențional de 43 de ori în ultimul deceniu, a avut cinci dosare penale fiind prinsă beată la volan de mai multe ori și a executat o pedeapsă de șase luni de închisoare din acest motiv, scrie presa moldoveană.

HotNews.roFoto: Hotnews

Potrivit informațiilor de la acest moment, Svetlana Ungureanu a intrat cu un Porsche Cayenne ce avea o viteză de 130 km/h într-un troleibuz ce tocmai pleca de la semafor, împingându-l pe trotuar. Bărbatul care se afla pe locul din dreapta a mașinii de lux a murit, șoferița este în stare gravă, iar alte aproape 30 de persoane din troleibuz au ajuns la spital. La o zi după accident, nouă răniți sunt încă în spital, inclusiv doi copii.

Potrivit Agora.md, Ungureanu a avut cel puțin cinci dosare penale, primul în 2010, fiind prinsă beată la volan de mai multe ori, sau refuzând testele. În octombrie 2018 a primit o pedeapsă de 4 luni de închisoare cu suspendare, în aceeași zi provocând un accident, tot sub influența alcoolului. În toamna anului trecut a primit o pedeapsă cu executare, ea ajungând în penitenciarul de la Rusca.

Șeful Poliției din R. Moldova, Gheorghe Bălan, a declarat că în perioada 2010-2018 au fost întocmite 43 de procese-verbale contravenționale pe numele Svetlanei Ungureanu.

Aceasta nu mai avea permis, judecătorii ridicându-i la ultima condamnare și dreptul de a conduce, pentru doi ani.

Premierul Maia Sandu a spus că Moldova e o țară în care riscul de accident e mult prea mare: ”Șoferi care încalcă regulile grav și pun viața altora în pericol evită pedeapsa și retragerea dreptului de a conduce, folosindu-se de corupția din sistemul de justiție.”