Tribunalele iraniene au condamnat o persoană la moarte pentru spionaj în favoarea Statelor Unite, alte două persoane au primit o pedeapsă de 10 ani de închisoare pentru aceeași acuzație, iar o a patra tot 10 ani de închisoare, dar pentru spionaj în favoarea Marii Britanii, a declarat un purtător de cuvânt citat de Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

Acesta nu a precizat dacă aceste cazuri au vreo legătură cu anunțul făcut de Iran în iulie, că a capturat 17 spioni care lucrau pentru CIA.

”O persoană a fost condamnată la moarte pentru spionaj pentru America, dar decizia a fost atacată cu apel”, a spus marți Gholamhossein Esmaili, purtător de cuvânt din cadrul justiției iraniene.

Alți doi bărbați, Ali Nefriyeh și Mohammad Ali Babapour, au primit sentințe de zece ani de închisoare pentru că au spionat în slujba CIA și li s-a ordonat să restituie cei 55.000 de dolari pe care i-au primit, a adăugat acesta. De asemenea, Mohammad Amin-Nasab, a primit o condamnare de 10 ani pentru că a spionat pentru servicii secrete britanice.