Procurorul general al Statelor Unite, William Barr, a avut întrevederi private cu oficiali din alte țări pentru a obține informații privind ancheta lui Robert Mueller, au informat mai multe surse pentru cotidianul The Washington Post, citat de Mediafax.

William BarrFoto: Captura YouTube

Potrivit cotidianului, Barr ar fi avut întrevederi cu oficiali din cadrul serviciilor britanice de informații, iar săptămâna trecută a călătorit în Italia, unde s-a întâlnit cu oficiali din cadrul Guvernului.

Administrația Donald Trump a fost acuzată că ar fi făcut solicitări similare premierului din Australia.

Departamentul de Stat a informat de asemenea că președintele american Donald Trump a contactat oficiali din alte țări pentru a îl introduce pe William Barr.

Camera Reprezentanţilor din SUA a lansat o investigaţie parlamentară care ar putea conduce la iniţierea procedurii demiterii președintelui Donald Trump, suspectat că ar fi cerut Ucrainei anchetarea fostului vicepreşedinte Joseph Biden, favorit pentru a deveni candidatul Partidului Democrat la funcţia de preşedinte al SUA, şi a fiului acestuia, Hunter Biden. În cadrul investigaţiei, Camera Reprezentanţilor i-a trimis citaţii secretarului de Stat Mike Pompeo prin care îi solicită să ofere toate documentele referitoare la contactele preşedintelui Donald Trump cu Ucraina, potrivit Mediafax.