Platformele de social media cu sediul în SUA, inclusiv Facebook și WhatsApp, vor fi obligate să furnizeze mesajele criptate ale utilizatorilor cu poliția britanică, din cauza unui nou acord dintre cele două națiuni, scrie Bloomberg, citând o sursă apropiată.

Logo FacebookFoto: Flickr

Acordul, care ar urma să fie semnat luna viitoare, va forța companiile social media să împărtășească informații pentru a ajuta în cadrul investigațiilor, în cazurile infracțiunilor grave, precum terorism sau pedofilie.

Secretarul de stat Priti Patel a avetizat anterior că opțiunea oferită de Facebook, care permite utilizatorilor să folosească mesaje criptate, va ajuta infractorii și a cerut firmelor să dezvolte cadre care să permită agențiilor de informații acces la platformele lor.

"Ne opunem eforturilor guvernamentale de a construi portițe, pentru că acestea ar afecta sfera privată și securitatea utilizatorilor de pretutindeni", a transmis Facebook printr-un comunicat.

"Politicile guvernamentale precum Cloud Act permit companiilor să ofere informațiile disponibile când sunt primite solicitări legale valide și nu este nevoie ca firmele să aibă portițe."