Marea Britanie va introduce noi legi, după ieșirea din UE, pentru a îngheța averile celor considerați responsabili pentru abuzuri privind drepturile omului, potrivit declarației ministrului de Externe, Dominic Raab, de duminică, scrie Reuters.

Dominic RaabFoto: Gov.uk

SUA a votat o lege cunoscută ca Legea Magnitsky, în 2012, prin care au fost impuse interdicții legate de vize și înghețarea fondurilor în cazul oficialilor ruși suspectați că ar fi avut legătură cu moartea lui Sergei Magnitsky, un avocat rus arestat în 2008, după ce descoperise că unii oficiali ruși erau implicați într-un caz de fraudă fiscală de proporții mari.

Magnitsky a murit într-o închisoare din Moscova, în 2009, după ce s-a plâns de tratament abuziv.

"Vom implementa o lege Magnitsky britanică, pentru a impune interdicții de acordare a vizelor și pentru a îngheța fondurile celor considerați responsabili de abuzuri serioase privind drepturile omului, inclusiv tortura", a spus Raab în timpul conferinței anuale a partidului, din Manchester.

În 2008, parlamentul britanic a votat un "amendament Magnitsky", aplicat legii privind sancțiunile și combaterea spălării de bani, pentru a oferi guvernului puterea de a aplica sancțiuni asupra oamenilor care încalcă drepturile omului. Raab nu a explicat cum va afecta puterea guvernului noua lege.