O colecție de mașini de lux confiscate de la vicepreședintele Republicii Guineea Ecuatorială, Teodorin Obiang Nguema, vor fi scoase la licitație în Elveția, estimându-se că vor aduce o sumă de aproximativ 18.7 milioane de dolari, scrie The Guardian.

Lamborghini Veneno RoadsterFoto: YouTube

"Aceasta este o licitație excepțională", a declarat Philip Kantor, din cadrul licitatorilor British Bonhams, pentru AFP."Este o colecție privată de supermașini, cu kilometraj foarte mic."

Printre mașinile care vor ajunge la Geneva, șapte sunt marca Ferrari, trei Lamborghini, cinci Bentley, un Maserati și un McLaren. Cele mai scumpe sunt Lamborghini-ul Veneno Roadster, estimată la o sumă între 4.8 și 5.7 milioane de euro și un Ferrari galben hybrid, estimat undeva între 2.4 și 2.6 milioane de euro.

Mașinile au fost confiscate de autoritățile elvețiene, în urma deschiderii dosarului împotriva lui Obiang, fiul președintelui Teodoro Obiang Nguema, care conduce țara de 60 de ani, în regim autoritar.

Procurorii elvețieni au anunțat în februarie că vor renunța la acuzațiile, care priveau chestiuni fiscale, împotriva lui Teodorin Obiang Nguema, dar îi vor confisca mașinile de lux. Potrivit Codului Penal elvețian, procurorii pot alege să renunțe la acuzații în aceste cazuri dacă cei acuzați oferă compensații și restaurează situația pentru a fi conform legii.

Este foarte probabil ca Obiang să își urmeze tatăl la conducere. În octombrie, anul trecut, a fost promovat la rangul de colonel, sărind peste un grad.

Mica țară din Africa de Vest este una dintre cele mai mari producătoare de petrol de pe continent și se află în topul celor mai corupte țări din lume.