Președintele american Donald Trump le-ar fi spus ministrului rus de Externe și ambasadorului Rusiei că ingerința Rusiei în alegerile prezidențiale din 2016 nu l-a îngrijorat, a scris Washington Post vineri seară, potrivit AFP.

Trump si PutinFoto: Captura video

Aceste declarații au fost făcute în cadrul întâlnirii lor din mai 2017 de la Casa Albă, ocazie cu care acesta ar fi dezvăluit și informații confidențiale cu privire la grupul Statul Islamic.

În timpul discuției, Trump le-a explicat lui Sergei Lavrov și ambasadorului rus că ingerința rusă în alegeri nu l-a deranjat pentru că Statele Unite fac același lucru în alte țări, potrivit ziarului care citează, sub acoperirea anonimatului, trei foști oficiali. Această întâlnire a avut loc a doua zi după demiterea directorului FBI James Comey, iar Trump le-a spus celor doi oficiali ruși că această concediere a ridicat o ”mare presiune”.

Aceste comentarii au panicat responsabilii Casei Albe, care au decis că doar persoanele care au cel mai mare nivel de autorizație de a accesa documente confidențiale să poată vedea memorandumul care descrie întâlnirea.

Această nouă dezvăluire vine la finalul unei săptămâni care a zguduit Washingtonul, după publicarea raportului avertizorului de integritate care îl acuză pe Donald Trump că a solicitat ”ingerința unei țări străine în alegerile din 2020”, în acest caz cerându-i președintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski să-l ancheteze pe fiul lui Joe Biden, principalul său rival democrat la alegerile prezidențiale din 2020.

Această alertă se află la originea unei proceduri de destituire a lui Donald Trump de către adversarii săi democrați.