Emisarul special al SUA pentru Ucraina, Kurt Volker, al cărui nume apare în raportul avertizorului de securitate lansat săptămâna aceasta pe fondul anchetei vizând declanşarea procedurii de destituire a preşedintelui Donald Trump, a demisionat vineri, conform informaţiilor apărute în presă, informează dpa şi AFP.

Donald TrumpFoto: Captura YouTube

Volker va fi audiat în Camera Reprezentanţilor la începutul lunii octombrie. Oficialul american a avut conexiuni cu avocatul personal al preşedintelui american, Rudy Giuliani, potrivit Agerpres.

Şeful agenţiei anticorupție din Ucraina a declarat vineri că nu a fost deschisă nicio anchetă pe numele fostului vicepreședinte american Joe Biden sau a fiului său, chiar dacă președintele american Donald Trump a făcut presiuni pentru ca acest lucru să se întâmple, potrivit Mediafax care citează Associated Press.

Trump a făcut presiuni asupra președintelui ucrainean Volodimir Zelenski să-l investigheze pe rivalul său politic și pe fiul acestuia Hunter, care au făcut parte din consiliul de administraţie al unei companii energetice din Ucraina. Apelul telefonic din 25 iulie este în centrul atenției în urma unei sesizări care a declanșat o anchetă oficială a Congresului SUA care ar putea duce la înlăturarea din funcţie a lui Trump.

Nazar Kholodnitski, șeful Procuraturii Anticorupție din Ucraina, a declarat într-un interviu la radio NV că Biden și fiul său nu au făcut obiectul niciunei anchete.