Kremlinul a spus vineri că speră că Washington nu va face publice detaliile confidențiale ale convorbirilor dintre președintele Vladimir Putin și omologul său american, Donald Trump, relatează Reuters. Comentariul a fost făcut după ce potrivit unui avertizor de integritate Casa Albă ascunde înregistrări ale conversațiilor telefonice ale președintelui american cu lideri străini.

Dmitri PeskovFoto: Agerpres/AP

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a făcut comentariul când a fost întrebat despre publicarea transcriptului discuţiei telefonice dintre Trump şi Zelenski din 25 iulie, care a provocat un scandal politic.

Peskov a spus că nu este o practică diplomatică normală publicarea unor detalii confidențiale cum ar fi convorbirile telefonice și că speră să nu apară o situație similară în cazul Rusiei, condițiile relațiilor bilaterale dintre cele două țări sunt deja proaste.

Transcriptul discuţiei telefonice dintre Trump şi Zelenski din 25 iulie a fost dat publicităţii ca urmare a scandalului declanşat în SUA în urma acuzaţiilor că Trump l-ar fi îndemnat pe preşedintele ucrainean ca autorităţile de la Kiev să-l investigheze pe fiul fostului vicepreşedinte democrat Joe Biden, posibilul său rival la prezidenţialele de anul viitor.

În urma scandalului declanşat în SUA de acest caz, democraţii, care deţin majoritatea în Camera Reprezentanţilor, au anunţat marţi lansarea unei anchete oficiale în vederea punerii sub acuzare a preşedintelui, care poate duce la destituirea acestuia (impeachment).

Citește și:

Administrația Trump a încercat să păstreze secretă convorbirea telefonică cu președintele ucrainean (avertizor de integritate)

Donald Trump i-a cerut lui Zelenski să verifice dacă Biden a stopat o anchetă privind compania la care era angajat fiul lui (transcriptul convorbirii telefonice)