Un teatru din al patrulea cel mai mare oraș din Rusia a fost amendat pentru lipsa proviziilor în caz de război nuclear, relatează The Moscow Times.

HotNews.roFoto: Hotnews

Practica din era Războiului Rece de a pregăti civilii cu privire la pașii pe care să îi ia în cazul unui atac nuclear a ajuns să fie comună în anii recenți în contextul relațiilor tensionate dintre Rusia și Vest. Inspecția ministrului pentru Situații de Urgență la Teatrul Kolyada din Ekaterinburg a avut loc în iulie, iar inspectorii au identificat 18 nereguli, potrivit cotidianului Kommersant.

Un tribunal din Ekaterinburg a amendat, luni, teatrul actorului și regizorului Nikolai Kolyada cu 50.000 de ruble (780 de dolari) pentru că a ”eșuat în a lua măsuri pentru a proteja populația” de ”pericolele în creștere ale actelor de război”.

”Pentru ce este amenda? Pentru că (teatrul, n.r.) este inclus pe lista companiilor care vor continua să lucreze, precum fabrici și alte companii, în caz de război sau explozie atomică”, a scris Kolyada pe Facebook. ”Nici nu știam. Nu aveam măști de gaze, carne la conservă și alte lucruri când a venit inspecția”, a adăugat actorul.

Teatrul a fost citat de către Ministerul pentru Situații de Urgență pentru că nu a organizat cursuri civile de apărare și că nu avea comisii de salvare și de urgență, potrivit Kommersant.