Ministerul de Interne a anunțat că a fost înregistrată o creștere în ceea ce privește numărul infracțiunilor anti-LGBT în ultimii ani, iar figurile politice insistă că este nevoie de mai multe eforturi pentru a combate această tendință, scrie DW.

Steagul LGBTFoto: Wikipedia

Atacurile care au ca ținte persoanele din comunitatea LGBT+ din Germania sunt în creștere, potrivit unor date guvernamentale publicate joi. În 2013, poliția a înregistrat 50 de atacuri la adresa celor din comunitate, iar numărul a crescut la 97 în 2018. În prima jumătate a anului 2019, au avut loc deja 59 de atacuri de acest fel.

Doris Achelwilm, politician de stânga, a declarat că statisticile reprezintă o oglindire a problemelor sociale în ceea ce privește minoritățile. Ea a cerut guvernului să ia mult mai în serios situația.

"Creșterea violenței nu este o coincidență", a adăugat ea. "Apare dintr-un climat social care pune minoritățile sub presiune și care le amenință în feluri noi".

Helmut Metzner, purtătorul de cuvânt al asociației Lesbian and Gay Association (LSVD) a declarat că datele recente reprezintă doar o parte a infracțiunilor comise și că nu toate sunt raportate.

În ultima variantă a Gay Travel Index (GTI), Germania a ajuns de pe locul 3 pe locul 23, iar motivul pare să fie tocmai creșterea acestor atacuri, potrivit lui Leander Milbrecht, din partea ghidului turistic Spartacus."